Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zakarić pred vječiti derbi: Pred punim stadionom do pobjede

goran-zakaric-partizan-1-1

Malo više od 24 sata ostalo je do novog vječitog beogradskog derbija, a fudbaleri Partizana pobjedom bi mogli izbiti na čelo tabele Super lige Srbije. Svoj prvi vječiti derbi sutra će odigrati Goran Zakarić, koji s nestrpljenjem isčekuje meč.

– Derbi je praznik fudbala, najveća utakmica u Srbiji. Sigurno da neće biti ni malo jednostavno. Zvezda je ozbiljna ekipa, koja je u toku sedmice imala utakmicu Lige prvaka, ali ni mi nismo odmarali. Pobjedu u derbiju donose volja, htijenje, borba, tako da ko bude više želio trijumf imat će i veće šanse. Nadam se da ćemo uz pomoć navijača i pun stadion ostvariti pobjedu, rekao je reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Partizan je dan nakon Zvezdine utakmice sa Napolijem odigrao zaostali meč Super lige protiv Rada u kom su došli do trećeg vezanog trijumfa minimalnim rezultatom.

– Najbitnije je da smo pred derbi uzeli tri boda, koja nam mnogo znače. Možemo biti zadovoljni igrom protiv Rada, nakon lošeg izdanja u Novom Sadu protiv Proletera, kada smo bili ispod očekivanog. U srijedu smo postigli pogodak iz jako lijepe akcije, a mogao sam i ja da zatresem mrežu, ali golman Rada je odlično odbranio, rekao je krilni igrač Partizana.