Otac ubio sina nakon bizarne svađe (VIDEO)

smith

Bizarna rasprava koju su vodili otac i sin u trajanju od dvadeset minuta, završila se tragično kada je otac ispalio dva metka u grudi nesrećnog mladića.

Andrew Smith (30) liječeni narkoman i otac dvoje djece, stradao je prošle godine nedjelju dana pred Božić kada ga je njegov otac Peter Smith (80) upucao sa dva metka direktno u grudi, nakon što su se posvađali oko kajgane koja je mlađem Smithu zagorjela.

Kako se navodi, mladić je popio par pića u dvorištu porodične kuće u Melburnu, da bi nakon toga ušao u kuću sa majkom i ocem radi spremanja omleta koji su planirali da jedu uz čaj.

Tužilac Mark Rochford na pretresu pred velikm sudom izjavio je da je Andrew izašao napolje i bacio zagorjeli omlet na zemlju, nakon čega je izrekao par uvreda na račun pasa koje je njegov otac držao, kao i na očev.

– J*beš pse, j*beš tebe. Bićeš ionako mrtav za godinu dana – rekao je Piteru, koji je nedugo prije toga imao operaciju karcinoma crijeva. Nakon tih uvreda, otac je pokušao da ga udari, ali ga je promašio i počeli su da se rvu po zemlji.

Andrew je poslije toga otišao u krevet, a Piter u kuhinju da završi večeru sa suprugom. Međutim, nakon nekog vremena, on je ustao od stola, otišao do svog kamioneta odakle je uzeo pušku i vratio se u kuću da ubije sina. Kako je rečeno, on je svoju namjeru saopštio ženi, ali ona mu nije vjerovala, misleći da je to trenutni bijes, prenosi Blic.

On se pred sudom izjasnio kao kriv, navodeći da je njegova reakcija bila plod višegodišnjeg mučenja sa sinom za čije je izliječenje od narkotika potrošio između 30 i 40 hiljada dolara, ali i živcima. Omlet je, kako je rekao, bio samo inicijalna kapisla, budući da više nije mogao da izdrži situaciju u kojoj su se našli.