Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zakuhalo se na dnu Premiershipu: Tadić dva puta matirao Begovića (VIDEO)

begovic-tadic

Završeno je šest utakmica 35. kola engleske Premier lige na kojim je postignuto ukupno 11 golova. Situacija na dnu tabele se znatno zakomplikovala nakon današnjih šest utakmica.

Southampton je slavio sa 2:1 protiv Bournemoutha na čijem je golu stajao Asmir Begović, te je tako zadržao šanse da ostane u društvu najboljih.

Oba gola za „Svece“ postigao je Dušan Tadić. Tadić je domaće u vodstvo doveo u 25. minuti, a gosti su poravnali preko Joshue Kinga na samom kraju prvog dijela.

Do drugog gola Southampton je došao u 54. minuti.

Southampton sada ima samo bod manje od Swanseaja koji je u sigurnoj zoni. Swansea je svoju utakmicu 35. kola igrao od 18:30 protiv Chelseaja i izgubio 0:1.

Crystal Palace je razbio ekipu Leicestera s 5:0, te tako uvećao svoje nade u opstanak.

Huddersfield je na domaćem terenu poražen od Evertona s 0:2, te tako sebi zakomplikovao borbu za opstanak. Strijelci za Karamele bili su Tosun i Niasse.

West Bromwich Albion je slavio na gostovanju kod Newcastlea i tako ostavio kakvu takvu nadu u opstanak. Do pobjede ih je odveo Matthew Phillips golom u 29. minuti.

Burnley i Brighton su u utakmici bez golova podijelili bodove, baš kao i Liverpool i Stoke City. Duela na Anfieldu obilježio je veliki broj promašaja Redsa, a posebno je onaj Mohameda Salaha.

Liverpool – Stoke City 0:0
Southampton – Bournemouth 2:1 (Tadić 25’, 54’ / King 45’)
Crystal Palace – Leicester 5:0 (Zaha 17’, McArthur 38’, Loftus-Cheek 82’, Van Aanholt 84’, Benteke 90'(P))
Huddersfield – Everton 0:2 (Tosun 39’, Niasse 77’)
Newcastle – WBA 0:1 (Phillips 29’)
Burnley – Brighton 0:0