Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srpska policija nije dobila potvrdu da je ubijen Arkanov ubica

djuricic
Đuričić pobjegao iz Srbije prije 12 godina

Policija za sada nema zvaničnu potvrdu da je u Južnoj Africi ubijen Milan Đuričić, koji je osuđen za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana i dvojice njegovih prijatelja, a postoje indicije da je riječ o drugom državljaninu Srbije, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Stefanović je rekao je novinarima da je preko Interpola upućen zahtjev Južnoj Africi za identifikaciju lica i dodao da se to svakodnevno provjerava, jer se sumnja da je riječ o državljaninu Srbije.

“Mi za sada nismo dobili nikakvu zvaničnu potvrdu. Postoje i oprečne informacije i zato smo bili oprezni kada smo mi izlazili sa informacijama. Kao potencijalne žrtve se pominje više mogućih imena. Sačekali smo upravo zato što postoji neka vrsta nejasne slike”, rekao je Stefanović.

Kada organi Južne Afrike pošalju zvaničnu informaciju, kaže Stefanović, onda će organi Srbije moći da kažu da li je riječ o licu koje se pominje.

On je dodao da ta informacija, prema ocjeni tamošnje policije, neće stići prije ponedjeljka, 30. aprila.

“Postoje indicije da se radi o drugom srpskom državljaninu, mada sačekao bih, najavili su nam da teško prije ponedjeljka možemo imati potpunu informaciju. Meni je to nekad nerazumljivo zato što mi se čini da predugo traje, ali naprosto ne možemo da ubrzamo rad druge policije”, rekao je Stefanović.