Žao nam je, niste na Mamićevom spisku: Navijači Dinama vraćeni s granice

bbb_prosvjed

Albanska policija na granici s Crnom Gorom privela je nekoliko desetina navijača zagrebačkog Dinama, populrnih Bad Blue Boysa, koji su imali namjeru prisustvovati utakmici Skenderbeua i Dinama u baražu za grupnu fazu Lige prvaka.

Privedena grupa navijača u posjedu je imala ulaznice za spomenutu utakmicu, ali niko od njih nije bio na Dinamovom popisu navijača kojima je dopušten ulazak na stadion, javlja Lajmi.net.

Da su navijači Dinama zaustavljeni na granici potvrdili su i iz albanskog kluba, a navodi se kako je jedna grupa BBB-a “pala” na granici s BiH nakon rutinske provjere vozila. Policija je jedan dio navijača vratila prema Zagrebu, dok je drugi dio završio u pritvoru. Kod privedenih osoba navodno je pronađena pirotehnika.

Bad Blue Boysi su opljačkali i benzinsku pumpu u Čapljini. Policija je potvrdila kako se pljačka dogodila oko 3:20 ujutro. Oko 50-tak osoba upalo je na benzinsku, a uzeli su veću količinu alkohola i grickalica. Prema prijavi policije, benzinsku su opljačkali BBB-i koji su bili na putu prema Albaniji.

Albanska je policija spremna za dolazak BBB-a. Angažirano je oko 400 pripadnika interventne policije, a klub je dodatno unajmio 250 zaštitara.