Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

skandal u realu

Zašto je zapravo Benzema bio ljut na mladog Brazilca

benzema-vinicius

Odnos francuskog napadača prema Brazilcu glavna je tema madridskih medija

Skandal u Real Madridu s Karimom Benzemom i njegovom porukom Mendyju da ne dodaje loptu Viniciusu tokom utakmice u Mönchengladbachu razvio se u glavnu priču madridskih medija. Jučer su pomalo zasjenili Barceloninu pobjedu nad Juventusom i zauzeli naslovne stranice Marce i AS-a. Španski su mediji ušli dublje u priču i pronašli još jednu snimku u kojoj francuski napadač svome sunarodnjaku Ferlandu Mendyju nastavlja kritizirati Viniciusa na francuskom.

– Ne radi ništa korisno – rekao je Benzema dok su izlazili iz tunela tokom utakmice s Borussijom M. u Ligi prvaka, a Mendy mu je odgovorio:

– Kad se povuče u potpunosti izgubi smisao.

Ranije, po izlasku iz svlačionice, Benzema je uhvaćen kako govori:

– Igra užasno. Nemoj mu dodavati. Kunem se majkom da on igra protiv nas.

Karim Benzema do kraja utakmice s Mönchengladbachom nije uputio dodavanje za Viniciusa, dok mu je Mendy dodao samo tri puta. Mladi Vinicius je tako upisao drugi slabi nastup zaredom, prvo je bio neuvjerljiv u El Clasicu, ali svejedno je pokupio simpatije nogometnog svijeta zbog ovog tretmana saigrača.

Međutim, Marcin komentator Pablo Polo i još neki ne vide pretjeranih problema sa cijelom situacijom, jer se radi o odnosu mentora i učenika između iskusnog Benzeme i ‘zelenog’ Viniciusa. Nije tajna da je Benzema uzeo Viniciusa pod svoje krilo i da je ovakvih situacija već bilo, što je priznao i sam Vinicius u jednom intervjuu:

– Kad god igramo zajedno kaže mi da se opustim i koncentriram. Sjećam se derbija protiv Atletica. Nakon što sam izgubio loptu što je rezultiralo golom, rekao mi je da na nekoliko minuta promijenimo pozicije, da na taj način manje dodirujem loptu i vratim samopouzdanje. I uspjelo je.

Također, u kontekstu da je Benzema veteran Realove ekipe s apsolutnim autoritetom ovakve kritike imaju puno više smisla.

Polo podsjeća na slične situacije između Sergia Ramosa i Reguilona ili Cristiana Ronalda i Higuaina, te na Messijev bijes na Davida Villu usred utakmice.