Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska prognoza

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme naredna četiri dana

Sarajevo: Ponovno jeobavezno nošenje maski i na otvorenom
15.10.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Od danas je u Sarajevu ponovo obavezno nosenje maski i na otvorenom, usljed povecanja broja zarazenih virusom Covid-19. Photo: Armin Drugut/PIXSELL

Danas će u BiH preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -2, Livno i Sokolac 3, Grude 4, Bugojno i Drvar 5, Ivan-sedlo, Sarajevo i Široki Brijeg 6, Srebrenica 7, Bijeljina, Jajce i Sanski Most 8, Banja Luka, Bihać, Gradačac, Mostar, Tuzla i Zenica 9, Doboj i Prijedor 10, Trebinje 11 i Neum 14 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949 hPa, za 5 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u BiH preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab, promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 10 do 16, na jugu do 20 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura oko 15 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda BiH.

U istočnim, sjeveroistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne u subotu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku BiH sunčano.

Poslijepodne ponegdje na krajnjem istoku i sjeveroistoku Bosne je moguća slaba i kratkotrajna kiša. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 16 do 22 stepena.

U nedjelju, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove prije podne sa maglom i niskom naoblakom. U večernjim satima se očekuje naoblačenje. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 14, a dnevna od 16 do 22, na jugu do 24 stepena.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme bit će u ponedjeljak. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 14, a dnevna od 16 do 22 stepena, dok se u utorak 3. oktobra očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 16 do 22 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.