Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Zašto je Cocalić dobio crveni karton

topalovic sabrija

To znači da ga sigurno neće biti u timu Plavih za meč s Veležom u nedjelju, a ostaje da vidimo da li će biti suspendovan i za gradski derbi koji slijedi nakon toga

Željezničar je sinoć na Grbavici napravio veliki kiks u borbi za Evropu, odigravši tek 1:1 s konjičkim Igmanom koji se bori za opstanak.

Velike tenzije vladale su na terenu po završetku utakmice. Domaći su bili nezadovoljni suđenjem, a najglasniji je bio kapiten Edin Cocalić.

Stoper Plavih je nakon utakmice prišao sudiji iz Tuzle, a nakon kraće rasprave mu je sudija Sabrija Topalović pokazao direktan crveni karton.

Potom je Cocalić potpuno izgubio živce, a suigrači i obezbjeđenje su ga jedva zaustavili da ne dođe do fizičkog kontakta sa Topalovićem.

“Neprimjereno ponašanje – psovanje majke glavnom sucu više puta”, piše u obrazloženju crvenog kartona za Cocalića u zapisniku s utakmice.

Tako će Cocalić propustiti najmanje jednu utakmicu. To znači da ga sigurno neće biti u timu Plavih za meč s Veležom u nedjelju, a ostaje da vidimo da li će biti suspendovan i za gradski derbi koji slijedi nakon toga. Treba spomenuti da su Plavi odigrali jako lošu utakmicu, a biće zanimljivo vidjeti šta zamjeraju sudiji Topaloviću ako se uopšte budu žalili nadležnim u Savezu.