Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zašto Radje nema u reprezentaciji Belgije?

radja

Selektor nogometne reprezentacije Belgije na raznorazne načine pokušao je da objasni zbog čega Radje Nainggolana nema u timu, ali je to djelovalo prilično neubjedljivo.

U svakom slučaju, sjajni prvotimac Rome će izvjesno ostati bez učešća na Svjetskom prevenstvu naredne godine.

“Shvatam da je Radja neko ko je veoma popularan, ali moram da donosim odluke na osnovu ravnoteže tima. Mogu da kažem da su na poziciji desetke treniutno Eden Hazard i Dries Mertens najbolje opcije koje trenutno imamo. Njegov najbolji uticaj na terenu je kad se probijemo kroz sredinu i šutira sa distance. Probali smo ga protiv Rusije, pa protiv Češke i Grčke, ali nije išlo. Znam da je Radja igrač sa ogromnim potencijalom, ali on nije neko koga možete staviti da bude 15. ili 16. igra. On je neko ko mora da ima važnu ulogu u timu. To ne bi odgovralo njegovom statusu. Postoje igrači koji bi bili zadovoljni da budu deo tima i čekaju svoju šansu, dok je Radja jedan od onih koji nisu pogodni za klupu”, rekao je Martinez.

Španac podsjeća da vezista Vučice nije jedini primjer velikih igrača kojih nema u nacionalnim selekcijama.

“U svakoj reprezentaciji imate nekoga za koga ljudi ne shvataju zašto ga nema u reprezentaciji. Zašto, na primjer, nema Fabregasa u Španiji? Za selektora je najteža stvar da pronađe najbolji mogući balans u timu. Morate da analizirate šta igrač pokazuje na terenu, a onda kakvu to funkciju ima u igri tima, potom postavite sebi takvo pitanje. Ja mogu da procijenim ono što vidim na terenu u smislu ravnoteže. Moj posao je da izaberem najbolju ekipu”, kaže Martinez.