Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Završeno takmičenje “Čarlama lige kids”

carlama_liga112

U sportskoj dvorani Kulturnog centra “Kralj Fahd” upriličena je ceremonija povodom završetka malonogometne “Čarlama lige kids” na kojoj su najboljim takmičarima dodijeljeni pehari i druge vredne nagrade.

Prvi počeci “Čarlama lige kids” datiraju još od 2003. godine kada se grupa mladića okupila da se druži uz edukativno predavanje i rekreativne termine nogometa. U narednim godima dolazi do povećanja broja učesnika, tako da do 2015 godine više od 2.000 mladića prolazi kroz ova takmičenja, saopćeno je iz Kulturnog centra “Kralj Fahd”.

Ove godine učestvovalo je šest osnovnih škola s područja sarajevske Općine Novi Grad.

Ove sezone takmičenje “Čarlama lige kids” počelo je u martu 2017., a završilo se u nedjelju svečanom ceremonijom zatvaranja na kojoj prisustvovali načelnik sarajevske Općine Novi Grad Semir Efendić, predstavnici sponzora i veliki broj roditelja i dijece.

Organizator je uručio zahvalnicu direktoru Kulturnog centra “Kralj Fahd” Muhamedu Alu Šejhu za pomoć u organizaciji lige.

Tokom ovogodišnjeg takmičenja organizator je osigurao učešće i prisustvo poznatih imena iz sporta Bosne i Hercegovine, a to su Bulent Bišćević, Omer Joldić, Sedin Torlak i Dževad Poturak koji su dodatno motivirali mlade takmičare da nastave baviti se sportom.

Kulturni centar “Kralj Fahd” i organizatori “Čarlama lige kids” će i u buduće nastaviti saradnju u oblasti sporta za mlade. Poslije završne ceremonije organiziran je iftar za sve učesnike, navodi se u saopćenju.