Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Indy 500: Mnogi se pitaju kako je iz ovog haosa izašao živ

indy500

“Bila je to jedna luda vožnja”, smireno je nakon nevjerovatnih scena na utrci Indy 500 izjacio Scott Dixon (35).

Novozelanđanin je jednostavno izašao iz bolida i odšetao do ljekara bez ozljeda iako je njegov bolid bio neprepoznatljiv nakon sudara s kolegom Jayem Howardom.

Britanca je zaštitna ograda odbacila natrag na stazu, a na njega je naletio Dixon s oko 350 kilometara na sat nakon čega je njegov bolid katapulitran nekoliko metara u zrak.

S desnom bočnom stranom bolida sletio je zatim na zaštitnu ogradu s druge strane, okrenuo se nekoliko puta, zapalio i ponovno sletio naglavačke natrag na stazu, okretao se još nekoliko puta i napaokon stao.

– Ma samo sam malo natučen, no bila je ovo svakako žestoka vožnja. Drago mi je da niko nije teže ozlijeđen, ali žao mi je zbog cijele ekipe što sam izletio – rekao je Dixon, pa potom opisao kako je sve izgledalo:

– Nemate puno vremena za razmišljanje. Kad sam ga vidio, već sam odabrao stranu kojom ću ga proći, no na žalost on se odbio od zida i tu više nije bilo pomoći.

Njegova supruga proživljavala je pravu dramu.

– Nisam mislila da će se izvući iz ovoga, nisam mislila da će se vratiti kući. Ovo je bila daleko najgora stvar koju sam vidjela u životu.

U utrci je pobijedio Takuma Sato ispred Helija Castronevesa i Eda Jonesa.