Zbog navijača Lecha na autoputu Zenica-Sarajevo kolona duga šest kilometara

kolona1

Lech iz Poznana, koji je protivnik FK Sarajevo u 2. pretkolu Lige prvaka, jedan je od poljskih klubova sa najboljim, ali i najopasnijim navijačima, a što smo već mogli vidjeti sinoć, piše NAP.

Međutim, grupa koja je deportovana iz BiH nazad u Poljsku nije spriječila novi val dolaska navijača iz Poljske koji večeras na stadionu Koševo žele pružiti podršku svom timu. Ali, građanima Sarajeva, ali i okolnih mjesta već je navijača Lecha malo i previše, jer nakon trauma od sinoć, sada je na autoputu od Zenice do Sarajeva, kolona duga šest kilometara.

Vozači su napustili svoja vozila, i čekaju da se završi pretres navijača Lecha koji su zaustavljeni kod naplatnih kućica. Tamo ih rutinski kontrolišu.

Vozačima se savjetuje da za sada koriste stari put Ilijaš-Semizovac-Sarajevo.

Kilometarska kolona u međuvremenu je smanjena i uskoro će kontrola biti završena.

Ovo su potvrdili iz operativnog centra MUP KS. Kažu da je sigurnosna situacija, kada se radi o navijačima oba tima, pod kontrolom, policija profesionalno obavlja kontrolu i nadgleda kolone navijača.

Večer prije utakmice između prvaka BiH Sarajeva i poljskog prvaka Lecha iz Poznana, došlo je do obračuna navijača klubova.

Na ulicama Sarajeva primjetno je pojačan broj policajaca Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Federalne uprave policije, posebno na mjestima koja vode do stadiona „Asim Ferhatović-Hase“ na Koševu.