Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ambiciozna predsjednica

Zbog nje se Prosinečki vratio u Tursku

robi3

Upravo ona pozvala je Prosinečkog da se vrati u klub nakon što je dobio otkaz na klupi BiH, a on je prihvatio poziv i odlučio se vratiti kako bi klubu pomogao da ostane u Super ligi

Prije dvije sedmice objavljeno je da bivši selektor BiH Robert Prosinečki preuzima turski Kayserispor, u koji se vratio nakon gotovo sedam godina. Bivši selektor Hrvatske, BiH i Azerbajdžana preuzeo je najgoru ekipu turskog prvenstva, klub koji je vodio i u sezoni 2012./2013.

Prosinečki je otkrio da će u Kayserisporu prvi put sarađivati sa ženom kao predsjednicom kluba, te dodao kako je upravo ona glavni razlog zbog kojeg se odlučio vratiti u Tursku.

Predsjednica Kayserispora je Berna Gozbasi, a na predsjedničkoj funkciji je od 6. oktobra 2019. godine.

Upravo ona pozvala je Prosinečkog da se vrati u klub nakon što je dobio otkaz na klupi BiH, a on je prihvatio poziv i odlučio se vratiti kako bi klubu pomogao da ostane u Super ligi.

“Najveći razlog zbog kojeg sam došao u Kayserispor je predsjednica Berna. Prvi put radim sa ženom kao predsjednicom jednog kluba, a odmah sam vidio da je ambiciozna i da na pravi način radi svoj posao. Izuzetno je posvećena i to je razlog zbog kojeg sam odlučio doći ovdje. Siguran sam da ćemo zajedno postići velike stvari”, rekao je Prosinečki za turske medije.