Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Europska liga

Zbog pandemije Real Sociedad i Manchester United igrat će u Torinu

Britain Soccer Premier League
Manchester United's Bruno Fernandes celebrates with teammates after scoring his side's opening goal from the penalty spot during the English Premier League soccer match between Leicester City and Manchester United at the King Power Stadium, in Leicester, England, Sunday, July 26, 2020. (Oli Scarff/Pool via AP)

Prvobitno utakmica se trebala igrati na stadionu Anoeta u San Sebastianu, ali Španija je pooštrila ograničenja putovanja zbog naglog porasta smrtnosti od posljedica zaraze koronavirusom

Evropska fudbalska federacija (UEFA) u utorak je objavila da je promijenjeno mjesto odigravanja utakmice Real Sociedad – Manchester United zbog ograničenja putovanja uzrokovanih pandemijom koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

“UEFA potvrđuje da će se utakmica šesnaestine finala Lige Evrope između Real Sociedada i Manchester Uniteda odigrati na stadionu Juventusa u Torinu. Datum utakmice 18. februar 2021. godine i vrijeme početka 18.55 sati ostaju isti“, navodi se u saopštenju UEFA-e.

Prvobitno utakmica se trebala igrati na stadionu Anoeta u San Sebastianu, ali Španija je pooštrila ograničenja putovanja zbog naglog porasta smrtnosti od posljedica zaraze koronavirusom.

Slična ograničenja putovanja već su primorala UEFA-u da promijeni mjesto odigravanja dvije utakmice osmine finala Lige šampiona. Radi se o duelima Borussia Moenchengladbach – Manchester City i RP Leipzig – Liverpool. Odlučeno je da se oba susreta igraju na stadionu “Puskas“ u Budimpešti.

Prvi dueli šesnaestine finala Lige Evrope na programu su 18. februara, a osmine finala Lige šampiona 16. i 17. februara.

Slična je situacija i u meču Arsenala i Benfice, samo je situacija još komplikovanija.

Fudbaleri Benfice i Arsenala igrat će oba meča šesnaestine finala Evropske lige na neutralnom terenu, potvrdila je danas UEFA.

Benfica će Arsenalu biti domaćin u Rimu na Olimpijskom stadionu, a dok će Arsenal ugostiti portugalski klub u Atini na stadionu Olympiakosa.

Zbog restrikcija uvedenih zbog pandemije korona virusa brojni mečevi Lige prvaka i Evropske lige bit će odigrani na neutralnim terenima. Do sada je nezapamćeno da se oba meča igraju na neutralnom terenu.

Liverpool i Manchester City gostuju Leipziguu i Gladbachu u Budimpešti, dok će Real Sociedad ugostiti Manchester Uited u Torinu.