Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Maciej Rybus

Zbog potpisa za ruski klub Poljak izbačen iz reprezentacije

New Project – 2022-06-20T173731.789

Ova situacija je u kontrastu s njegovim saigračima iz reprezentacije, Grzegorzom Krychowiakom iz Krasnodara te Sebastianom Szymanskim, članom Dinama iz Moskve, koji su spremni napustiti tu zemlju, rekli su iz Saveza

Poljski defanzivac Maciej Rybus izbačen je iz reprezentacije te zemlje zbog toga što je potpisao ugovor sa Spartakom iz Moskve.

Kako je Poljska jedan od najvećih protivnika ruske invazije na Ukrajinu, tamošnja javnost kao i nogometni savez ovaj su potez Rybusa označili nedopustivim i selektor Poljske Czeslaw Michniewicz obavijestio je igrača da na njega više ne računa.

Premda je Rybus (32) jedan od najiskusnijih igrača u reprezentaciji Poljske sa 66 nastupa za nacionalni tim, prelazak iz Lokomotiva u Spartak bio je potez koji za Poljake nije smio napraviti.

“Ova situacija je u kontrastu s njegovim saigračima iz reprezentacije, Grzegorzom Krychowiakom iz Krasnodara te Sebastianom Szymanskim, članom Dinama iz Moskve, koji su spremni napustiti tu zemlju. Rybus je imao nekoliko razgovora sa selektorom Czesławom Michniewiczem, koji ga je obavijestio da ga neće pozvati za septembarske utakmice, kao niti na Svjetsko prvenstvo”, poručili su iz PZPN-a.