Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zeba: Sarajevo smo već zaboravili, mislimo na Vitez

zajko_zeba_sloboda

Nogometaši tuzlanske Slobode otputovali su u Vitez gdje sutra, u okviru 21. kola Premijer lige BiH, igraju važnu utakmicu protiv tamošnjeg premijerligaša.

U Slobodi ovaj susret ocjenjuju jednim od najvažnijih do kraja prvenstva.

Kapiten Tuzlaka Zajko Zeba kaže da njegovi suigrači za sada stoički podnose napore teških i čestih utakmica.

– Sarajevo i sve što se događalo na toj utakmici već smo zaboravili. Žao mi je jedino što dobru igru nismo krunisali većom pobjedom. O revanšu ćemo razmišljati nakon utakmice s Vitezom, koja nam je jako važna. I nama i domaćinu dobar rezultat je imperativ. Ako pobijedimo, uradit ćemo veliki posao – kaže kapiten Slobode za Fenu.

Zadivljujuće je kako tuzlanski nogometaši izdržavaju napore čestih utakmica, snažnih protivnika i teških terena. Ceh je platio za sada jedino Haris Mehmedagić, koji zbog ozljede neće nastupiti protiv Viteza.

– Šta se može, to nam je posao. Pokušavamo se, da tako kažem, regenerirati u hodu i ići ka cilju. Ovakav ritam igranja ne bi bio problem da su tereni bolji. Ali, na to ne možemo utjecati. Naredne dvije utakmice u samo tri dana su nam jako bitne. Nadam se da ćemo ih uspješno proći – najavio je Zeba.

Posljednji susret Sloboda i Vitez odigrali su na Tušnju 29. avgusta prošle godine. Tuzlaci su pobijedili 2:1, a zanimljivo je da je nakon vodstva Viteza (strijelac Armin Kapetan), preokret s dva gola režirao upravo Zajko Zeba.

Sloboda se nakon Viteza neće vraćati u Tuzlu, nego će produžiti za Vogošću, gdje će se odmarati i pripremati za uzvratni susret četvrtine Kupa BiH sa Sarajevom.