Željezničar i Sloboda podijelili bodove na Grbavici

Željezničar i Sloboda podijelili bodove na Grbavici

Fudbaleri Željezničara i Slobode odigrali su neriješeno 1:1 na Grbavici u okviru 15. kola Premijer lige BiH.

Željezničar je poveo u 65. minuti golom Lendrića, a konačnih 1:1 postavio je Krpić u 85. minuti.

Domaći nogometaši, uprkos boljoj igri većim dijelom utakmice nisu uspjeli osvojiti tri boda. Željezničar je napadao i stvarao prilike, dok se Sloboda uglavnom orijentisala na čvrstu igru u sredini i odbrani, pokušavajući iz kontranapada da ozbiljnije zaprijeti.

Prvih pola sata proteklo je u poprilično nezanimljivoj igri na sredini terena bez konkretnih prilika s obje strane.

Prvi šut u okvir gola na utakmici uputio je nogometaš Željezničara Jovan Blagojević u 23. minuti ali je golman Tuzlaka Kenan Pirić lagano odbranio.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu Željezničar je imao u 35. minuti kada je Sandi Križman šutirao sa sedam metara ali je defanzivac Slobode Ivan Kostić spasio svoj klub s gol linije.

Drugo poluvrijeme ekipa Slavka Petrovića pojačala je tempo i dominirala. Takva igra nagrađena je u 65. minuti kada su “plavi” preko Ivana Lendrića poveli nakon izvedenog kornera. Lendrić se sjajno snašao u šesnaestercu i poslao loptu iza leđa Pirića.

Međutim, tuzlanski tim iskoristio je jednu od malobrojnih prilika i izjednačio u 85. minuti. Strijelac je bio Sulejman Krpić koji je nakon ubacivanja Ivana Fatića glavom matirao golmana Vedrana Kjosevskog.

U 92. minuti Sloboda je mogla do sva tri boda kada se pred golmanom Kjosevskim sam našao Asim Zec ali je čuvar mreže Željezničara sjajno reagirao.

Utakmicu je sudio Ognjen Valjić iz Banja Luke.