porazili tuzla city

Željezničar nakon dva domaća poraza slavio na Grbavici

AH2A9568

Bio je to prvi gol Željezničara na Grbavici nakon više od 270 minuta igre, obzirom na to da su Plavi posljednji gol na Grbavici postigli još 11. augusta kada je u pobjedi protiv Borca (2:1) u 61. minuti strijelac bio Mustafa Mujezinović

Fudbaleri Željezničara pobijedili su večeras na Grbavici ekipu Tuzla Cityja sa 1:0, u posljednjoj utakmici 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Strijelac jedinog gola bio je Samlir Bekrić u 64. minuti.

Željezničar je tako, nakon dva poraza uspio napokon ostvariti pobjedu na svom terenu i donekle vratiti samopouzdanje pred još jednu pauzu u prvenstvu zbog nastupa reprezentacije.

Susret je protekao u obostrano otvorenoj igri uz veliki broj prilika. Uvodne minute pripale su gostima, a Željezničar je prvi put zaprijetio u 13. minuti preko Lendrića koji iz dobre pozicije šutira pored gola, dok nekoliko minuta kasnije Bekrić pogađa stativu.

Uzvratili su gosti preko Maksimovića koji u dva navrata dobro šutira, ali je u prvom popkušaju njegov šut odbranio Erić, dok je minutu kasnije bio neprecizan.

Do kraja poluvremena obje ekipe imale su još po dvije prilike, ali se rezultat nije mijenjao.

Drugo poluvrijeme počelo je prilikama ekipe iz Simin Hana koja u jednom napadu propušta nekoliko šansi. Erić je tri puta dobro intervenirao dok je Ramić pogodio stativu.

U 64. minuti Željezničar dolazi u vodstvo. Alispahić je uposlio Bekrića koji je sa ivice šesnaesterca prizemnim preciznim udarcem pogodio mrežu. Bio je to prvi gol Željezničara na Grbavici nakon više od 270 minuta igre, obzirom na to da su Plavi posljednji gol na Grbavici postigli još 11. augusta kada je u pobjedi protiv Borca (2:1) u 61. minuti strijelac bio Mustafa Mujezinović.

Do kraja su gosti konstantno napadali, a od 79. minute imali su i igrača više nakon što je Stevanović dobio drugi žuti karton. Najbolju priliku su imali u 84. minuti kada je sa desetak metara šutirao Crnkić, a Erić jednom odbranio svoj gol te svom timu osigurao pobjedu, šestu u osam utakmica.

Standings provided by SofaScore LiveScore