Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Željezničar nakon Evrope može ostati bez bitna tri igrača

bajic

Fudbaleri Željezničara otputovali su danas u Međugorje gdje će se pripremati za evropske nastupe. Šef stručnog štaba tima s ”Grbavice” Milomir Odović u Hercegovini će pokušati posložiti kockice za nastup u Evropskoj ligi i narednoj sezoni domaće lige.

U odnosu na prošlu sezonu u kojoj je Željezničar zauzeo drugo mjesto, u taboru ”plavih” je bilo dosta promjena. Ekipu su napustili Juan Manuel Varea, Sead Bučan, Mladen Zeljković, Benjamin Čolić, Srđan Stanić, Eldar Hasanović i Anes Nuspahić, a stigli su Ivan Livaja, Secouba Diatta, Jovan Blagojević i Emir Hodžurda.

Ipak, spekulira se da bi nakon nastupa u Evropi novu sredinu mogli napustiti kapiten i prvi golman Marijan Antolović, prvi napadač i najbolji strijelac Riad Bajić, te lijevi bek Josip Kvesić.

Odović je uoči odlaska u Međugorje naglasio da navedena tri nogometaša sigurno neće napustiti ekipu prije nego što ”Željo” odigra prva dva pretkola Evropske lige.

Antolović ističe da će mnogo toga ovisiti o eventualnim ponudama koje dospiju na adresu kluba, ali da trenutno razmišlja samo o pripremama i narednim evropskim duelima.

– Klub je odlučio da ne produži saradnju s nekoliko igrača, ali na njihovo mjesto su došli neki novi momci i treba im dati podršku da se što prije uklope u ekipu. Što se mene tiče volio bih otići ako klub dobije adekvatnu ponudu koja bi zadovoljila obje strane. Koliko sam razumio, da bih otišao Željezničar bi morao dobiti neku ”nemoralnu novčanu ponudu” – istaknuo je Antolović.

Najbolji strijelac prošle sezone Premijer lige BiH Riad Bajić naglašava da ne zna da li će nakon Evropske lige ostati u Željezničaru, te da trenutno razmišlja samo da se što bolje pripremi za narednu sezonu.

– Nadam se da ćemo imati sreće u žrijebu, ali najbitnije je da se dobro spremimo. U narednoj sezoni ova ekipa može postići dosta toga. Mislim da smo dobili kvalitetne nove igrače koji će nam pomoći u ostvarivanju ciljeva u narednoj sezoni – rekao je Bajić.

Odović vjeruje da je bivši nogometaš Veleža Jovan Blagojević profil igrača kakav je nedostajao Željezničaru u prošloj sezoni, te da se nada da će Emir Hodžurda ispuniti očekivanja, sa čime bi ekipa bila kompletirana na svim pozicijama.

Željezničar će u Međugorju odigrati nekoliko prijateljskih utakmica. Protivnika u prvom pretkolu Evropske lige saznat će nakon žrijeba 22. juna, prvu utakmicu će igrati 2. jula, a revanš sedam dana kasnije.