Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dežulović: Gnjide nemaju nacionalnu pripadnost ili vjeroispovjest

dezulovic 6

Boris Dežulović, sada već bivši saradnik lista Slobodna Dalmacija, novinar i kolumnista putem video linka bio je gost N1.

Odgovorio je na pitanje ko su “gnjide u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini”.

“Osobe vrijedne svakog prezira. Danas u Hrvatskoj takve osobe imamo u svim sferama. Preuzeli su politiku, društvo i sve sfere. Isto je sa Bosnom i Hercegovinom. Gnjide nemaju nacionalnu pripadnost ili vjeroispovjest. To su alati kojima oni vrše svoje funkciju i sišu životne sokove. Zato imaju sve pozicije, od politike, medija, kulture i svih drugih sfera”, objasnio je Dežulović.

Novinar i koluminsta priznao je i ogorčenost medijima, koji su po njemu alat za održavanje vladajuće politike i kapitala, koji suštinski stoji iza svega.

“U Hrvatskoj se priprema teren za izbore. Po Hrvatskoj se mojim kolegama oduzimaju kolumne, i dijele portparolima stanaka i funkcionera”, kazao je, dodavši da se priprema teren za postizbornu Hrvatsku.

Dežulović je upitan i da prokomentariše aktuelnu situaciju u BiH, za koju je rekao da je godinama ista: “Nema politike, nema društva, nema države BiH. Disfunkcionalan prostor koji je u prethistorijskom vremenu. Trajna improvizacija. Birokratske elite na vlasti. Najveća tragedija BIH je ta što vlast zanimaju poneka nekretnina i Audi šest”.