Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Radnici “Feroelektra” protestuju ispred zgrade Vlade FBiH

19/06/2015

Radnici ”Feroelektra” d.d. Sarajevo danas su ponovo bili pred Vladom Federacije BiH.

Okupili su se, kako su novinarima kazali, da bi iskazali nezadovoljstvo jer im Vlada i nakon šest mjeseci od pravosnažnosti presude za raskid kupoprodajnog ugovora nije omogućila rad, liječenje, isplate plaća i drugih naknada.

Naime, Kantonalni sud u Sarajevu početkom godine donio je konačnu odluku o raskidu ugovora o privatizaciji s kompanijom “Stanić Invest” zbog neispunjavanja uvjeta. Od tada, nekadašnji gigant ponovo je u državnom vlasništvu.

Danas su podsjetili na sjednicu Skupštine dioničara ”Feroelektra” koja treba biti održana sutra.

Uime tog preduzeća Senad Smajić kazao je da Vlada sutra treba pokušati spasiti ”Feroelektro”.

– Došli smo ovdje da zahtijevamo da Federalna vlada pokaže zube kriminalu u našem preduzeću i da zahtijeva angažman SIPA-e , i da se konačno pokaže ko je krivac za ovo stanje – rekao je Smajić.

Savjetnica premijera Federacije BiH Amra Đendušić najavila je da će predstavnik Vlade, koja je većinski vlasnik kapitala, prisustvovati skupštini.

Naglasila je da je Federalna vlada u potpunosti posvećena da zaštiti svoj kapital i da će učiniti sve što je u njenoj moći da pomogne “Feroelektru”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.