Željezničar pomjera termin utakmice Evropske lige zbog koncerta Dine Merlina

zeljo merlin

Nogometaši Željezničara u četvrtak na stadionu Koševu igraju revanš utakmicu prvog pretkola Evropske lige protiv ekipe Balzana s Malte koju su u prvoj utakmici na gostovanju savladali sa 2:0, što im daje i više nego realne nade u prolazak dalje.

Međutim, vodstvo “plavih” našlo se u neočekivanim problemima pred domaću utakmicu drugog  pretkola pomenutog takmičenja jer nije bilo poznato gdje će i kada ugostiti svog protivnika.

Naime, revanš drugog pretkola bi se trebao igrati 23. jula na Koševu, ali dva dana kasnije na stadionu se treba održati koncert Dine Merlina.

Željezničar nije mogao igrati ovu utakmicu u drugom terminu, jer Ferencvaroš, izvjesni protivnik tima s Grbavice, ne želi da se utakmica pomjeri za drugi dan, dok je također nemoguće da Plavi igraju na nekom drugom stadionu domaću utakmicu u drugom pretkolu.

–  Jedina promjena bit će u terminu odigravanja susreta. Umjesto planiranih kasnih večernjih sati meč će se odigrati u 18 sati,  saopštili su iz Fudbalskog kluba Željezničar navodeći da su “problem” riješili.

Ipak, ostao je još jedna problem zbog održavanja koncerta Dine Merlina. Poznato je i da Premijer liga BiH  počinje 25. jula te ako žrijeb odredi da FK Sarajevo bude domaćin, ovaj klub neće moći da igra na stadionu “Asim Ferhatović – Hase”.