Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Željezničar predstavio ekipu i najavio nastavak sezone na “Plavoj noći”

FKZ-Svecano-Plavo-vece
Foto: Fkzeljeznicar.ba

Fudbalski klub Željezničar predstavio je ekipu i najavio drugi dio sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine na sinoćnjoj manifestaciji ”Plava noć”, koja je okupila više od 500 zvanica.

Na samom početku manifestacije gostima se obratio predsjednik Upravnog odbora Vedran Vukotić, saopćeno je iz FK Željezničar.

– U svim segmentima klub je napravio značajan napredak. Ti procesi se nastavljaju, klub raste i napreduje i to se više ne može zaustaviti. Pred klubom je svijetla budućnost – poručio je Vukotić.

Uslijedila je video projekcija, odnosno retrospektiva izgradnje istočne tribine, koju su prisutni ispratili pjevanjem pjesma ”Grbavica”.

Emitovan je i video sa svim golovima Željezničara iz prvog dijela sezone, a navijačka pjesma je ponovo odjeknula kada su prikazani golovi iz Mostara i velike pobjede protiv Zrinjskog.

Predstavljeni su fudbaleri i stručnu štab, koji su dočekani ovacijama, a onda su se prisutnima obratili kapiten ekipe Zajko Zeba i trener Slavko Petrović.

– Veliko je zadovoljstvo biti igrač i kapiten ovog kluba. Uime svih nas mogu poručiti da ćemo dati sve od sebe da na terenu opravdamo ovo što je klub uložio u nas. Nadam se da ćemo na kraju sezone slaviti – rekao je Zeba.

Petrović je istaknuo da je ekipa obavila odlične pripreme i da spremno dočekuje početak sezone.

– Siguran sam da imamo dobar tim. Naporno smo radili i pripremali se i spremno dočekujemo početak sezone. Dat ćemo maksimum da ostvarimo rezultatski cilj koji je postavljen pred nas – rekao je Petrović.

Uime veterana odnosno legendi kluba govorili su Zdenko Jelić, Mišo Smajlović i Braco Jurišić. Fascinirani svime što se dešava na stadionu ”Grbavica” i oko Željezničara, jednoglasno su dali podršku rukovodstvu.