Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Željezničar večeras protiv AIK-a, Petrović poručuje: Imamo respekt, straha nemamo

zeljo podgorica4

Fudbaleri Željezničara večeras će igrati prvu utakmicu 2. pretkola Evropske lige protiv švedskog AIK-a.

Nakon što su u prvom pretkolu bili bolji od crnogorske Zete, sarajevski ”plavi” pred sobom imaju mnogo teži ispit protiv Šveđana koji su u punoj takmičarskoj formi s obzirom na to da švedsko prvenstvo uveliko traje.

Utakmica će biti odigrana na stadionu ”Grbavica”, a pošto za meč vlada veliko interesovanje ”Željinih” navijača, stadion je rasprodat te je za očekivati lijepu fudbalsku atmosferu.

AIK je favorit u duelu protiv Željezničara, ali u taboru sarajevskog tima najavljuju borbu. Trener Željezničara Slavko Petrović naglasio je da AIK poštuju, ali ga se ne boje.

– Sigurno da je ekipa AIK-a za poštovanje. Imamo respekt, straha nemamo. Ovo je utakmica u kojoj možemo protiv favorita igrati bez velikog pritiska i pokazati da se možemo nositi sa takvim ekipama – izjavio je Petrović na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Prethodno se u izjavi za Fenu oglasio i bivši igrač kluba Bulend Biščević, koji se nada hrabroj i boljoj igri Željezničara u odnosu na dvomeč protiv Zete.

– Skandinavski timovi su jaki u duelima i u skok igri, tako da očekujem da će u tom segmentu biti problema za naš tim. Pojedinačne greške koje smo vidjeli protiv Zete ne smiju se ponoviti protiv AIK-a. Očekujem rovovsku borbu i tešku utakmicu, ali nadam se jačoj i hrabrijoj igri Želje – rekao je Biščević.

AIK je treća najtrofejnija ekipa te skandinavske zemlje. Tim iz Štokholma je 1996./97. dospio u četvrtifinale tadašnjeg UEFA Kupa pobjednika kupova, u sezoni 1999./.2000 se plasirao u grupnu fazu lige prvaka, a 2012./13. je ostvario plasman u grupnu fazu Evropske lige.

Utakmica 2. pretkola Evropske lige između Željezničara i AIK-a počinje u 20.45 sati na stadionu ”Grbavica”.