Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Željezničar zvanično potpisao ugovor sa Špancem Javierom Hervásom

Javier Hervás

Fudbalski klub Željezničar danas je zvanično potpisao Ugovor sa Špancem Javierom Hervásom koji će se ekipi pridružiti na kraju ove sezone.

[yuzo_related]

Direktor kluba Mirsad Šiljak na predstavljanju pojačanja danas u Sarajevu je kazao da Željezničar svojim radom želi unaprijediti kriterije u Premijer ligi BiH.

– Svojim igračkim iskustvom Hervás može unaprijediti Premijer ligu BiH – istakao je

Naveo je da je ovo primjer da igači iz šireg okruženja BiH ozbiljnošću i radom mogu stvoriti sve preduvjete za svoje napredovanje i za poboljšanje Premijer lige BiH.

– Potpisivanje ugovora s Hervásom je jedan impuls i izazov svim ozbiljnim igračima koji trebaju da dođu u Premijer ligu – dodao je Šiljak.

Hervás je istakao da je zadovoljan onim što je saznao o FK Željezničaru.

– Saznao sam da se radi o pobjedničkom klubu s dugom historijom. Ja ću se potruditi da pomognem da klub ostvari pobjedu na državnom nivou, a zatim i u Evropi – dodao je Hervás.

Španac Javier Hervás treće je igračko pojačanje FK Željezničar za sezonu 2016./2017. U dosadašnjoj karijeri igrao je za Cordobu, Sevillu, Hercules i Sabadellu, a u Željezničar dolazi iz australskog Brisbane Roara.

Dvadesetšestogodišnji Hervás igra na poziciji veznog fudbalera i bit će prvi španski državljanin koji će nastupati za FK Željezničar.

Prije predstavljanja pojačanja, predstavnici FK Željezničar potpisali su ugovor o saradnji s novim sponzorom kluba, Fitness Universe.