Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Željini igrači opet pognute glave: ”Bolje da ste školu učili!”

zeljo velez
FOTO: F. Z. / N1

Velež je ovom pobjedom stigao do trećeg mjesta sa 32 boda dok je Željezničar ostao osmi sa 19

U prvom meču 17. kola Premijer lige BiH Željezničar je dočekao Velež u velikom derbiju starih rivala, a susret je završen pobjedom Mostaraca 1:0.

Velež je do pobjedničkog gola došao u 58. minuti. Kombinirali su Vehabović i Gruzijac Guliashvili. Na kraju Gruzijac koristi grešku Šehića i trese mrežu Muftića za, ispostavilo se, konačnih 0:1 na semaforu.

Do kraja su Plavi bacili sve karte u napad. Imao je Gasal odličnu šansu, šutirao je mladi igrač sa nekoliko metara, ali Hadžikić majstorski zaustavlja njegov udarac. Mogao je Gruzijac u ekipi Veleža do još jednog gola u 83. minuti, ali je lopta otišla malo preko gola domaćih.

Pred sami kraj Manijaci su poručili s tribina igračima: ”Bolje da ste školu učili!”

Abdulhakeem Al-Tuwaijri, Saudijac na klupi Željezničara je u kratkoj izjavi poslije meča rekao:

“Zadovoljan sam sa svojim timom, ponosan, sve ostalo u ovoj ligi je sramota. To je sve.”

Na zapadnoj tribini Grbavice večeras su viđena i braća Zdravko i Zoran Mamić, bjegunci od hrvatskog pravosuđa. Između braće Mamić sjedio je njihov nekadašnji saradnik Romeo Jozak, koji je u zagrebačkom Dinamu obnašao razne funkcije, uključujući i onu sportskog direktora.

Velež je ovom pobjedom stigao do trećeg mjesta sa 32 boda dok je Željezničar ostao osmi sa 19. Plavi su četiri boda iznad crvene linije.

zeljo velez tabela