Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sporazumni raskid ugovora

Željko Petrović više nije trener Zrinjskog, poznat nasljednik

zeljko petrovic zrinjski
Foto: Fena

HŠK Zrinjski prekinuo ugovor s glavnim trenerom Željkom Petrovićem

HŠK Zrinjski Mostar službeno je potvrdio sporazumni raskid ugovora s glavnim trenerom Željkom Petrovićem.

S obzirom na činjenicu da je iza Petrovića uspješnih šest mjeseci na klupi Plemića, a što je okrunjeno osvajanjem Kupa BiH, HŠK Zrinjski želi jasno naglasiti da su na današnjem razgovoru u obzir uzete sve okolnosti nakon čega je postignut dogovor o razlazu koji je bio prijateljski, navode iz kluba.

– Odluka o prijedlogu za sporazumnim raskidom ugovora nije bila lagana, ali s obzirom na veliku odgovornost koju ima Uprava, tu odluku ipak smatramo ispravnom. Željko Petrović je trener s velikim renomeom i sretni smo što je prije šest mjeseci pristao biti naš trener, a ostvareni rezultati i osvojeni Kup su najbolji pokazatelj da smo tada donijeli ispravnu odluku o njegovom angažmanu. Ispred nas je još jedna sezona u koju ulazimo s velikim očekivanjima i ambicijama, a s obzirom na renome gospodina Petrovića i mogućnost odlaska u neki inostrani klub i prije naših evropskih utakmica, morali smo se okrenuti rješenju koje smatramo jednako dobrim, a koje nam istovremeno garantuje kontinuitet u radu – izjavio je predsjednik Uprave Denis Lasić.

S obzirom na navedeno, HŠK Zrinjski odlučio je novim šefom stručnog štana imenovati Marija Ivankovića, koji će danas u 18.30 sati okupiti ekipu i krenuti u pripreme za novu sezonu.

Željko Petrović glavnim trenerom Plemića je imenovan 5. januara, službeni debi upisao je u Kup utakmici protiv Slavije (3:0), dok je Zrinjski pod njegovom palicom u 22 utakmice upisao 18 pobjeda, tri remija i jedan poraz.

“Treneru Petroviću se zahvaljujemo na uspješnoj saradnji te mu od srca želimo puno sreće i uspjeha u nastavku trenerske karijere”, navodi se na kraju priopćenja.