Kup BiH

Željo bez milosti, Mladost doživjela pravi potop na Grbavici

zeljeznicar mladost (1)

U posljednjih osam dana Željo je u dvije utakmice na Grbavici uspio zabiti šest golova protivniku

Fudbaleri sarajevskog Željezničara napunili su do vrha mrežu Mladosti iz Doboja kod Kaknja u 1/8 finala Kupa BiH.

Već nakon prvih 45 minuta bilo je jasno ko će u narednu rudnu nogometnog Kupa BiH, jer Plavi su već tada imali dva gola viška. Prvo je pogodio Zajmović u 22. minutu, a potom i Asim Zec u 27. minutu.

U drugom poluvremenu na prvi gol čekalo se do 58. minuta kada je Hasić pogodio vlastitu mrežu za 3:0. Mujarić je u 64. minutu uspio smanjiti, no u narednih desetak minuta puleni Amara Osima počeli su pogađati kao na traci.

Zajmović pogađa drugi put na utakmicu, ovaj put glavom u 66. minutu nakon odličnog ubačaja Mujezinovića. Potom Veselinović u 72. minutu nakon solo akcije zabija za 5:1, da bi tri minuta nakon toga Veselinović asistirao, a Asim Zec pogodio po drugi put na utakmici za 6:1 na semaforu.

U posljednjih osam dana Željo je u dvije utakmice na Grbavici uspio zabiti šest golova protivniku. Podsjećamo, Zvijezda 09 je stradala 0:6 u ligaškom okršaju.

Ekipe Zrinjskog, Tuzla Cityja, Borca, Olimpika, Goška i Rudara iz Kaknja ranije su se plasirale u četvrtfinale nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine. U toku je utakmica Široki – Sarajevo na Pecari, nakon koje ćemo saznati sve učesnike četvrtfinala Kup BiH.