Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PREMIJER LIGA BIH

Željo na Grbavici u derbiju kola dočekuje Široki Brijeg

zeljeznicar – slavlje Damir Hajdarbasic, fkz ba

Zrinjski će ugostiti Leotar iako je bilo planirano da se ova utakmica igra u Trebinju

Večeras su na programu i preostale dvije utakmice 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine koje će se odigrati ovog vikenda.

Na Grbavici će Željezničar dočekati ekipu Širokog Brijega od 19 sati, dok će od 21:05 Zrinjskom gostovati trebinjski Leotar.

Željezničar u vrhunskom raspoloženju dočekuje večerašnji okršaj s timom s Pecare, pošto je prošlog vikenda u gostima savladao prvaka Zrinjskog sa 2:1 i prekinuo niz od devet utakmica bez pobjede i 599 dana bez pobjede u gostima.

Očekuje se i da veliki broj navijača večeras dođe na Grbavicu, a trijumf bi mnogo značio Plavima jer bi tako definitivno najavili borbu za Evropu ove godine. Ipak, jasno je da ih čeka jako težak zadatak, pošto je Široki Brijeg ostvario pobjede u prva dva susreta u novoj sezoni PLBiH. Savladali su Širokobriježani Igman i SLobodu, te na Grbavici večeras mogu igrati prilično rasterećeno.

Zrinjski će ugostiti Leotar iako je bilo planirano da se ova utakmica igra u Trebinju. Klubovi su zamijenili domaćinstvo na prijedlog Zrinjskog, koji je to želio kako bi se meč mogao igrati u noćnom terminu, a biće mu i olakšan posao jer još uvijek igra Evropu.

Plemiće u četvrtak očekuje duel s Tobolom u 3. pretkolu Konferencijske lige, pa sigurno možemo očekivati da trener Sergej Jakirović na teren pošalje kombinovan sastav.

Duel s Grbavice pratite na Moja TV, a okršaj sa stadiona Pod Bijelim brijegom na Areni Sport 1 BiH.

Premijer liga BiH, 3. kolo:

Subota, 30. juli:

Posušje – Borac 0:2

Sarajevo – Sloga 4:2

Nedjelja, 31. juli:

19:00 Željezničar – Široki Brijeg (Moja TV)

21:05 Zrinjski – Leotar (Arena Sport)

Odgođeno:

Igman – Tuzla City

Sloboda – Velež