Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Drugi dan

Zenica summer fest u znaku programa za najmlađe i sjećanja na Balaševića

zenica fest (1)

Veče je na festivalskom trgu bilo rezervisano za ekipu muzičara okupljenih pod imenom Balašević tribute band – Tajni gaz

Drugi dan Petog Zenica summer festa protekao je u znaku programa za najmlađe i sjećanja na legendarnog Đorđa Balaševića.

Realizovan je program „Smajki Lajki“, namijenjen djeci predškolskog i školskog uzrasta. Autor projekta Smajki Lajki je Dženan Selmanagić, koji je drugog festivalskog dana priredio pravu zabavu sa edukativnim elementima najmlađoj publici.

Veče je na festivalskom trgu bilo rezervisano za ekipu muzičara okupljenih pod imenom Balašević tribute band – Tajni gaz.

Ova grupa oživjela je hitove Đorđa Balaševića, a bezvremenske hitove emotivno su pjevali sa muzičarima brojni posjetioci večerašnjeg koncerta.

– Tajni gaz je počeo sa radom 2010. godine iz ljubavi prema Balaševićevim pjesmama, knjigama i filmu. Ostavio nam je ta djela u amanet i naš cilj je da iz poštovanja prema njemu isto čuvamo i njegujemo – kazao je frontmen Tajnog gaza Adnan Kukuruzović.

Peti Zenica summer fest nastavlja se već sutra kada će od 18 sati biti priređen program za najmlađe u centru grada, popularna „Puzijada“, utrka beba u sklopu programa Baby day.

Također, isto veče u tvrđavi Vranduk bit će održana 12. Noć rock and rolla, a na festivalskom trgu u centru grada posjetioci će imati priliku pratiti koncert „Sevdišimo zajedno“ u realizaciji Ansambla Bosnia folk, saopćeno je iz PR službe Festivala.