Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Željo na Moja TV, Sloga pristala zamijeniti domaćinstvo s Borcem

tuzla city – zeljeznicar – fena

Podsjećamo, trenutno su u toku radovi na stadionu u Doboju, te bi on u narednim sedmicama trebao biti osposobljen za igranje Premijer lige BiH na njemu

Nogometni savez Bosne i Hercegovine potvrdio je termine četiri susreta prvog kola Premijer lige, a dva su i definitivno odgođena.

Neće se igrati predstojećeg vikenda utakmice Sarajeva i Tuzla Cityja, odnosno Slobode i Zrinjskog, a čudnu i zanimljivu odluku donijelo je rukovodstvo Sloge.

Naime, Sloga je pristala da zamijeni domaćinstva sa banjalučkim Borcem i tako, možemo reći, odmogla samoj sebi a pomogla ekipi Nenada Lalatovića.

Zašto? Sloga i Borac početak sezone neće moći igrati na svojim stadionima u Doboju i Banjaluci, pa su oba kluba prijavila stadion Dr. Milan Jelić u Modriči kao svoj domaći za uvodna kola šampionata.

U meču 1. kola je Borac trebao biti “domaćin” Slogi u Modriči, ali Dobojlije su pristale da ipak oni imaju status nominalnog domaćina. Tako će u drugom dijelu sezone, umjesto u Doboju, duel ovih timova da se igra u Banjaluci i Borac će imati prednost domaćeg terena.

Podsjećamo, trenutno su u toku radovi na stadionu u Doboju, te bi on u narednim sedmicama trebao biti osposobljen za igranje Premijer lige BiH na njemu.

U nastavku pogledajte termine utakmica 1. kola PLBiH:

Petak, 15. juli:

Posušje – Velež (17:30, Arena Sport)

Subota, 16. juli:

Igman – Široki Brijeg (17, Arena Sport)

Željezničar – Leotar (21, Moja TV)

Ponedjeljak, 18. juli:

Sloga – Borac (20, Arena Sport)