Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Željo nakon 12 godina slavio na Koševu

željo sarajevo
Arhiva

Željezničar je u velikom 107. sarajevskom derbiju pobijedio domaće Sarajevo na Koševu s 1:0. Plavi su tako preskočili svoje komšije na prvenstvenoj tabeli i stigli do trećeg mjesta, posljednjeg koje vodi u Evropu.

Prvih 30 minuta igre na Koševu je obilježila čvrsta, oštra igra s puno prekršaja, te vatrena koreografija navijača zbog čega je i teren bio pod velikim dimom.

Najveću je priliku imao najbolji strijelac prvenstva Leon Benko u 12. minuti, ali je uspio izboriti samo korner.

U 27. je minuti Lendrić po desnom krilu povukao napad Željezničara, ubacio je na peterac ali Memija nije uspio zahvatiti loptu.

Edis Mulalić je napravio prvu izmjenu na utakmici već u 39. minuti igre. Izvukao je Sinišu Stevanovića i umjesto njega ubacio Tiaga.

Željezničar je do pobjede stigao u samoj završnici prvog poluvremena. Blagojević ubacio iz prekida sa desne strane, a loptu je u gol poslao Miroslav Stevanović.

Sarajevo je imalo fantastičnu priliku u 55. minuti igre. Duljević je ubacio pred gol Željezničara, a na loptu je išao Benko. Ipak, nije ju uspio zahvatiti, a ona se odbila od desnu stativu.

Uzvratio je ekspresno Željezničar. Stevanović je dodao Tiagu koji je prvim dodirom prevario protivničkog igrača, a onda pucao malo pokraj lijeve stative.

Sarajevu je nedostajalo sreće da stigne do izjednačenja, a do kraja su još jednom zatresli okvir gola. Ponovno je pucao Duljević, a u 80. je minuti pogodio prečku iz sjajnog udarca iz voleja s 13 metara.

Iako je ušao kao zamjena, Tiago nije dočekao kraj susreta jer ga je Mulalić morao mijenjati zbog ozljede. U 83. je zaigrao Nermin Zolotić.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo