Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Željo okrenuo u Gabeli, zona ispadanja sad je prilično daleko

al jaber zeljeznicar
FOTO: FK Željezničar
Al-Jaber: Pogodio za velika tri boda

Sloga je ovom pobjedom ostala u igri za nastup u evropskim takmičenjima, dok je zadnjeplasirana Zvijezda 09 jednom nogom u nižem rangu takmičenja

U okviru 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Gabeli snage su odmjerili GOŠK i Željezničar, a krajnji rezultat je 1:2 u korist gostiju.

Bila je to prilično dobra i zanimljiva utakmica. Domaći su došli u vodstvo u 6. minutu nakon kornera. Odbrana Želj pokušala je izbaciti loptu nakon ubačaja iz ugla, no ona se odbila do Skorupa koji je sa nekih desetak metar poslao u mrežu.

Željo je do poravnanja došao u 22. minuti nakon odličnog ubačaja Amoaha za Krpića u sredini koji rutinski pogađa mrežu domaćina.

Start drugog poluvremena, donosi vodstvo ekipi Željezničara, praktično iz prvog napada. Prvo je šutirao odlični Amoah, Vasilj je to uspio zaustaviti ali na odbijenu loptu je natrčao Al-Jaber i poslao je u mrežu.

Do kraja susreta bilo je šansi i na jednoj i na drugoj strani, ali se rezultat nije mjenjao. Bila je to druga vezana pobjeda Plavi, tako da stručni štab na čelu s Dinom Đurbuzovićem ima maksimalan učinak. Trenutno imaju šest bodova više od Tuzla Citya i pet više od Igmana iz Konjica. Upravo Tuzla i Igman igraju međusobno svoj meč ovog vikenda, a u narednom kolu na City stiže na Grbavicu.

Adžemu zasmetalo “ležanje” igrača Želje

Trener GOŠK-a, inače bivši igrač i trener tima sa Grbavice Admir Adžem nakon susreta nije bio zadovoljan.

“Dosta teška i neizvjesna utakmica, rastrzana sa puno tempa, duela i nervoze. Ušli smo jako dobro, poveli i imali priliku za 2:0, međutim iz greške smo primili gol i to je oslobodilo Želju koji je poslije dominirao u sredini. U drugom poluvremenu smo primili gol na otvaranju, oni su se povukli, a mi nismo uspjeli naći adekvatno rješenje za tu odbranu. Neki treneri kritikuju moju ekipu za ležanje, a vidimo da je to dozvoljeno kada to radi jedan veliki Željezničar. Idemo dalje, borimo se za naš cilj, a to je opstanak”.

Đurbuzović: Mic po mic idemo i ne žurimo

“Dvije utakmice zaredom smo slavili i imamo dobar rezultat. Pripremali smo se jer smo znali da imate dobrog trenera, mog kolegu Adžema. Bili smo nadahnutiji nego oni, više smo željeli… Dobiti ovako Široki i GOŠK, možda je za neke to fama, ali mi ćemo još raditi na igri i rezultatima. Želimo da Željo konačno izađe iz ove krize”, rekao je trener Plavih Dino Đurbuzović i dodao:

“Pomak je. Mic po mic idemo i ne žurimo. Svi smo se plašili kako će ovo biti, ali posložilo se tako – ekipa nas je prihvatila, shvatila šta tražimo, a meni je najbitnije da smo počeli igrati. Protiv Širokog nismo, ali ovdje jesmo”, dodao je.

Sloga rutinski

Fudbaleri Sloge savladali su ekipu Zvijezde 09 rezultatom 2:0. 

Prvo poluvrijeme okončano je bez golova, dok je u nastavku susreta Zvijzda 09 dobila dva crvena kartona, što je domaćin iskoristio u 67. minutu kada je gol za vodstvo domaćina postigao Predragović, te u 89. minutu kada drugi gol za Sligu postiže Mrkaić.

Sloga je ovom pobjedom ostala u igri za nastup u evropskim takmičenjima, dok je zadnjeplasirana Zvijezda 09 jednom nogom u nižem rangu takmičenja. 

tabela
FOTO: Screenshot