Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Željo pobijedio Sarajevo u derbiju na turniru u Foči

zeljeznicar-sarajevo-foca-turnir

Pod sloganom “Jedna lopta – jedno igralište“, na Gradskom stadionu u Foči sinoć je zvanično otvoren tradicionalni međunarodni omladinski turnir „Football Friends“, koji već 11. godinu za redom organizuju asocijacija „Football Friends“ iz Beograda i Opština Foča.

U najzanimljivijem takmičarskom dijelu dana, odigrana su četiri meča, od kojih je svakako najinteresantniji bio onaj između starih gradskih rivala, Sarajeva i Željezničara. Uspješniji je bio tim sa Grbavice, koji je pogocima kapitena Denisa Žerića slavio sa 2:1. Utješni gol za ekipu sa Koševa postigao je Stefan Bošnjak iz penala, javlja Anadolu Agency (AA).

Ništa manje zanimljivo nije bilo ni u susretu između Rijeke i podgoričke Budućnosti, koji je predstavljao svojevrsnu reprizu prošlogodišnjeg finala. Iako su gubili sa 2:0 na poluvremenu, gosti iz Hrvatske su uspjeli da se vrate u igru i izjednače na 2:2. Pobijedili su tek nakon izvođenja devet serija penala sa 10:9.

I ljubljanska Olimpija prolaz u polufinale izborila je tek nakon izvođenja jedanaesteraca. Slovenci su savladali novosadsku Vojvodinu rezultatom 4:1, dok je u 90 minut igre bilo 1:1.

Domaća Sutjeska je, kao i prošle godine, već u prvoj fazi takmičenja savladala Crvenu zvezdu. Fočaci su golovima Vladana Danilovića (2) i Marka Ivanovića slavili nad gostima iz Srbije rezultatom 3:2.

Utakmicama za razigravanje od petog do osmog mjesta turnir se nastavlja danas od 16 sati. Prvi meč će odigrati Crvena zvezda i Vojvodina, a od 17:30 sati sastaće se Budućnost i Sarajevo. Polufinalni mečevi na programu su od 19 sati, kada će snage odmjeriti Sutjeska i Olimpija. U 20:30 na teren će istrčati omladinci Željezničara i Rijeke. Isti rivali nedavno su se sastali na turniru u Sarajevu, kada je tim sa Grbavice bio bolji i slavio sa 3:0.

U sklopu ovogodišnjeg „Football Friendsa“ za danas u podne planiran je okrugli sto, na kome će svi učesnici potpisati Deklaraciju kojom će se založiti za neprikosnoveno pravo na igru svakom pojedinca, bez bilo koje vrste diskriminacije, piše Anadolu Agency.