Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Željo predstavio Zebu: Drago mi je što sam se vratio kući

zeba-zeljo111

Novi igrač Fudbalskog kluba Željezničar Zajko Zeba danas je zvanično predstavljen na stadionu ”Grbavica”.

Povratnik u ekipu Željezničara rekao je na konferenciji za medije da želi dati sve od sebe da na ”Grbavici” završi karijeru i osvoji nove trofeje.

– Drago mi je što sam se vratio kući. Mislim da ću tu ostati do kraja karijere, iako mislim da mogu još dosta igrati. Ovo je velika suprotnost od mog zadnjeg angažmana u Želji. Tada smo imali vrhunske rezultate, ali nismo imali uslove kao danas. Stadion i prostorije kluba se ne mogu prepoznati. Trebaju nam sportski uspjesi, ali mislim da ćemo to popraviti i da mogu pomoći ekipi – kazao je Zeba.

Istaknuo je da je Željezničar njegov klub za koji namjerava dati maksimum, te da mu godine ne predstavljaju problem.

– Ovo je moj klub i moja kuća, ako neću ovdje dati maksimum, ne znam gdje ću. Imam veću volju nego prije, želim obradovati navijače. Kod nas se gledaju godine kod igrača, a vjerujte to nije bitno, bitno je da igraš dobro ili ne. Prvi ću se skloniti ako ne budem zadovoljan svojim igrama – zaključio je vezni nogometaš.

Zeba će se uskoro priključiti treninzima ekipe, a pravo nastupa na utakmicama će imati u proljetnom dijelu sezone.

Osim Željezničara, Zeba je u karijeri nastupao za Olimpic, Brotnjo, Zrinjski, Maribor, Kamaz, Alaniu, Split, Olimpiju, Shkendiju i Slobodu.

Za Željezničar je odigrao 111 utakmica i postigao 35 golova. Prošle sezone je proglašen najboljim igračem Premijer lige BiH.