bh telecom premijer liga

Željo s “Macronom” potpisao sponzorski paket milionske vrijednosti

New Project (7)

Na kraju su postavljeni ciljevi u potpunosti ostvareni, čak i prevaziđeni. Ovo je put kojim FK Željezničar treba da ide, rekao je predsjednik Željezničara Admir Džubur

Renomirani svjetski proizvođač sportske opreme italijanski “Macron“ i Fudbalski klub Željezničar danas su u Bologni potpisali ugovor o tehničko-poslovnoj saradnji u periodu od pet godina, sa početkom od sezone 2020/21. godina, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ugovor su potpisali šef prodaje Giovanni Maruzzi i menadžer Tigran Avetisyan u ime kompanije “Macron“ i Mirza Ustamujić, član Uprave FK Željezničar.

“Jako smo ponosni na ostvareni dogovor i vjerujem da smo postavili nove standarde u bh. sportu. U narednom periodu Željezničar će nositi personalizovane dresove najvećeg kvaliteta i koristiti sponzorski paket milionske vrijednosti. Naravno, radujemo se nastavku saradnje koja je bila ranije jako uspješna i rekao bih sretna što navijači kluba jako dobro pamte. Ovim je jedan od ciljeva kluba, koji uskoro obilježava 100 godina postojanja, ispunjen“, istakao je Ustamujić.

Admir Džubur, predsjednik Željezničara istakao je da je proces dugo trajao, prvenstveno zbog visokih ciljeva koje je klub zacrtao.

“Na kraju su postavljeni ciljevi u potpunosti ostvareni, čak i prevaziđeni. Ovo je put kojim FK Željezničar treba da ide“, dodao je Džubur.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i Adnan Džindo, predsjednik Skupštine i Abdurahman Drkić, član Uprave Željezničara.