Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poraz u izraelu

Željo se oprostio od Evrope: Pogodili za vodstvo, pa primili tri gola (VIDEO)

IMG_6841

Dobro je počelo za Željezničar koji je, nakon dominacije Izraelaca, došao u vodstvo preko Ivana Lendrića u 34. minuti utakmice

Fk Željezničar poražen je u Izraelu od Maccabi Haife sa 3:1 u prvom pretkolu Evropske lige, te su na taj način okončali svoj evropski put za ovu sezonu.

Dobro je počelo za Željezničar koji je, nakon dominacije Izraelaca, došao u vodstvo preko Ivana Lendrića u 34. minuti utakmice. Napadaču plavih sjajno je asistirao kapiten Semir Štilić.

Ipak, slavlje Osimove ekipe nije dugo trajalo. Sjajnim šutem sa preko 25 metara za izjednačenje je pogodio Chery. S rezultatom 1:1 se i otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu viđena je blijeda igra Željezničara.

Pred golom Fejzića su se redale prilike, a golman Željezničara je kapitulirao u 59. minuti kada je pogodio Rukavytsya.

Za konačnih 3:1 i gašenje svake nade za tim s Grbavice pogodio je Ashkenazi u 66. minutu utakmice.

Utakmica je, inače trebalo da bude odigrana 27. augusta ali je odgođena nakon što je nekoliko igrača Željezničara bilo pozitivno na koronavirus na testiranju u Izraelu. UEFA je naknadno odlučila da meč bude odigran 9. septembra, ponovo u Haifi.

Večerašnjim porazom Željezničar je završio nastuop u Evropskoj ligi, dok Maccabi nastavlja takmičenje a u drugom pretkolu igrat će protiv Kairat Almatyja.