Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

uzbudljivo zadnje kolo

Željo slavio na prepunom Tušnju i izborio Evropu, a Slobodu poslao u drugu ligu

Foto FK Željezničar

Junak pobjede Plavih bio je Brazilac Santos

Fudbaleri Željezničara pobjedom na prepunom Tušnju ovjerili su plasman u Evropu, a na kraju su čak završili kao trećeplasirani jer su na tom mjestu preskočili Sarajevo!

Slavili su Plavi danas pred desetak hiljada navijača u Tuzli protiv Slobode sa 2:1, te su crveno-crne gurnuli u Prvu ligu Federacije BiH.

Junak pobjede Plavih bio je Brazilac Santos, koji je postigao dva gola i tako se na najbolji mogući način vjerovatno oprostio od dresa Željezničara jer mu ističe ugovor.

Činilo se da je Sloboda bolja na otvaranju susreta, ali Željo do vodstva stiže u 7. minuti.

Drljo je sjajno dao loptu Santosu u prostor, Brazilac izlazi pred Bukvića i lobuje ga za 1:0!

U 51. minuti Željo nakon lijepe akcije stiže do drugog gola. Krpić je dodao do Štilića, koji divno proigrava Santosa, a Brazilac po drugi put danas matira Bukvića za 2:0!

Do pogotka Sloboda stiže u 86. minuti preko Emira Jusića, koji pogađa nakon gužve u kaznenom prostoru za 1:2.

Rezultat se do kraja nije mijenjao, pa je Željezničar izborio Evropu, a Sloboda otišla u niži rang.

Sarajevo je u pravom festivalu golova izgubilo na Koševu protiv Igmana 2:4, a Leotar je nakon preokreta savladao Široki Brijeg, koji se oprostio od Evrope.

Leotar je i pored pobjede, kao i Sloboda, završio u zoni ispadanja, ali se nada da će Krupa potvrditi da ne igra Premijer ligu naredne sezone. Tako bi ostala nada da idu u baraž, u kojem bi mogli igrati protiv drugoplasirane ekipe Prve lige RS.