s oko 4.600 mjesta

Žene u Iranu dobile zasebnu tribinu za kvalifikacije za SP

zeneiran

Iran je tako odgovorio na prošlosedmični zahtjev upravnog odbora FIFA-e da se ženama dopusti slobodan ulazak na stadione u toj zemlji

Tribina s oko 4.600 mjesta rezervirana je za žene koje će idućeg tjedna u Teheranu željeti gledati utakmicu kvalifikacija za SP u Kataru između Irana i Kambodže.

Iranski mediji prenijeli su u utorak da ta tribina čini pet posto kapaciteta stadiona Azadi, na kojem će se 10. listopada igrati kvalifikacijska utakmica.

Iran je tako odgovorio na prošlosedmični zahtjev upravnog odbora FIFA-e da se ženama dopusti slobodan ulazak na stadione u toj zemlji.

Ministar sporta Masud Soltanifar izvijestio je FIFA-u da su napravljene sve potrebne pripreme, uključujući odvojene ulaze, dodatnu tribinu i ženske toalete.

Ženama u Iranu već je četiri desetljeća zabranjeno prisustvovati nogometnim utakmicama.

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino prošle sedmice poručio: “Naša pozicija je jasna i čvrsta. Ženama mora biti omogućen pristup nogometnim stadionima u Iranu. Sada je trenutak da se stvari promijene i FIFA očekuje pozitivan razvoj događaja počevši od prvog sljedećeg iranskog meča kod kuće, u oktobru”, prenosi Hina.

Za sada nema nikakve promjene u zabrani sudjelovanja žena na nogometnim utakmicama iranske nogometne lige.