BHT Premijer liga BiH

Zeničani žele pružiti snažan otpor u gostima lideru Sarajevu

191018_celik

Zbog povreda će ovog puta izostati Fenan Salčinović, Ivan Livaja i Dino Bevap, a Luka Miletić i Aldin Šišić imaju kartone

Osmoplasirani Čelik na sutrašnje gostovanje u 19. kolu BHT Premijer nogometne lige putuje sa samo 21 bodom, što je skoro duplo manje bodova od njihovog rivala Sarajeva, koje s 40 bodova drži lidersku poziciju.

Zeničani su u finišu sezone potpuno kompromitirali dobar ulazak u sezonu, a zanimljivo je da je upravo Sarajevo 1. septembra i u okviru 8. kola, bilo prva ekipa koja je s Bilinog polja ove sezone otišla neporažena. Tada je rezultat bio 0:0.

-Čeka nas još jedna teška utakmica, a stanje na tabeli pokazuje da je to najbolja ekipa u ligi. Sarajevo je prvo i u sjajnoj su formi, ali i mi očekujemo veliku borbu naše ekipe. Ne želimo se unaprijed predati. Idemo da izvučemo što bolji rezultat – kazao je trener Čelika Adnan Ornek, koji je za poraz u prošlom kolu na domaćem terenu od Mladosti iz Doboja kod Kaknja kaznio svoje pulene novčanom kaznom u visini jedne premije za pobjedu.

Međutim, on smatra da se njegov tim oporavio od tog šoka te da su spremni da se iskupe za poraz pred svojim navijačima.

-Sama činjenica da igramo protiv Sarajeva, dovoljno je saznanje da zaboravimo poraz od Mladosti. Psihički smo spremni i želimo da odigramo najbolje što možemo na kraju ove polusezone – ističe Ornek, koji ponovo ima problema i s igračkim kadrom.

Zbog povreda će ovog puta izostati Fenan Salčinović, Ivan Livaja i Dino Bevap, a Luka Miletić i Aldin Šišić imaju kartone.

-Pozitivno je što se vraća Nermin Jamak, koji nam je puno falio protiv Mladosti. Ali, uprkos tome što imamo i s čim raspolažemo, želimo da se borimo i fokusiramo samo na igrače koji su tu – kaže Ornek, koji je još ranije najavio da će u zimskoj pauzi remontovati ekipu.