Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Žestoke uvrede: Otkriveno šta je Mourinho rekao Evi Carneiro

Carneiro-mourinho

Ne smiruje se bura oko incidenta kojeg je na prvoj utakmici nove sezone engleskog prvenstva protiv Swanseaja (2:2) podigao trener aktualnog prvaka.

Jose Mourinho je potpuno poludio nakon što su klupska liječnica Eva Carneiro i fizioterapeuti otrčali na teren kako bi ukazali pomoć ozlijeđenom Edenu Hazardu.

Njegovom treneru ništa nije značilo što je Carneiro i društvo na teren pozvao sudija utakmice Michael Oliver, nego je bjesnio zato što je, s obzirom na ranije Courtoisovo isključenje, ukazivanje pomoći Hazardu van terena značilo da će Chelsea kratko vrijeme igrati sa samo osam igrača. Članovi liječničke službe, “objasnio” je Mourinho, tako su pokazali da “nemaju osjećaja za igru”.

https://www.youtube.com/watch?v=hexJNEhh-QM

Dok je Carneiro na poziv sudije trčala na teren, Mourinho je na nju urlao “Filha de Puta!”, što na materinjem jeziku liječnice i trenera znači “Ku****a kćeri” i općenito je najgora psovka na cijelom Iberskom poluotoku.

Mourinho je time pokazao koliko je daleko od džentlmena, kao i da mu se um pomračio do te mjere da nije shvatio kako je doktorica samo radila svoj posao, odnosno nije imala izbora nego ući u teren nakon što joj je to naložio sudija susreta.

Osim na liječnici, Mourinho se verbalno iživljavao i na fizioterapeutu Jonu Fearnu, jer dok je teatralno lamatao rukama, tražio je od njih oboje da prestanu pomagati Hazardu urlajući ” “Izlazite s je****g terena!”