Fudbal

Fudbalska legenda

Zidane napustio pripreme da vidi brata koji se naglo razbolio: Nije se uspio izvući

13/07/2019

Nagađa se kako je Zidane (47) stigao vidjeti brata prije smrti, a Real mu je omogućio da uzme vremena koliko mu je potrebno da bude sa svojom porodicom prije povratka na pripreme

Zinedine Zidane u petak je napustio pripreme Real Madrida u Kanadi, a iz kluba su samo rekli kako je otišao zbog privatnih problema. Sada je i službeno objavljeno kako je razlog smrt u obitelji francuske nogometne legende. Naime, Zidaneov brat, Farid (54), preminuo je nakon kratke i teške bolesti.

Igrači i stručni stožer kluba danas su održali minutu šutnje u Montrealu kako bi dali svoj doprinos treneru u ovim teškim trenucima.

Zidane je zamolio dopuštenje da u petak napusti trening-kamp nakon što je saznao da mu se brat razbolio. Isto je učinio i njegov sin Luca Zidane koji se tek priključio Racing Santanderu.

Informaciju da je Zidaneov brat preminuo u subotu su potvrdili iz kluba objavom na svojoj službenoj web stranici porukom:

“Svi članovi prve ekipe Real Madrida održali su minutu šutnje prije treninga u Montrealu nakon iznenađujuće smrti Farida Zidanea, brata našeg trenera Zinedinea Zidana.”

Nagađa se kako je Zidane (47) stigao vidjeti brata prije smrti, a Real mu je omogućio da uzme vremena koliko mu je potrebno da bude sa svojom porodicom prije povratka na pripreme.

Ekipa će nastaviti sa svojim treninzima pod vodstvom Zidaneova pomoćnika Davida Bettonija.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.