Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zidane: PSG je opasan i bez Neymara

Zinedine Zidane, trener aktuelnog evropskog šampiona Real Madrida, ne zavarava se činjenicom što će Paris Saint-Germaina u revanšu osmine finala Lige šampiona igrati bez jednog od najboljih fudbalera Neymara. Naprotiv, Zidane upozorava da je pariski klub i bez povrijeđenog Brazilca izuzetno opasan, prenosi Anadolu Agency (AA).

Real će 6. marta na “Parku prinčeva” protiv PSG-a braniti prednost iz prve utakmice od 3:1.

“PSG je izuzetno jak tim i ubijeđen sam da će igrač koji zamijeni Neymara biti veoma dobar, tako da ne mislim da će nam biti lakše. Žao nam je zbog njega, ali smo trenutno fokusirani na subotu i utakmicu protiv Getafea”, kazao je Zidane za španske medije.

Neymar se povrijedio u nedjelju u prvenstvenom duelu s Olympique Marseilleom, tako da će propustiti završnicu sezone s Paris Saint-Germainom, a sada je u upitno koliko će biti spreman za Svjetsko prvenstvo. Brazilca u subotu u Belo Horizonteu čeka operacija zbog loma metatarzalne kosti u stopalu, nakon čega će biti poznato kolika ga tačno pauza čeka. Za sada predviđanja doktora brazilske reprezentacije kažu da je to od dva i po do tri mjeseca.