Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zidane zabrinut zbog povreda Casemira i Marcela

zinedine zidane

Zinedine Zidane, trener Real Madrida tokom današnjeg obraćanja medijima nije krio svoju zabrinutost zbog povreda Casemira i Marcela. Posebno ga brine izostanak Casemira za kojeg nema pravu zamjenu na poziciji zadnjeg veznog igrača.

Casemiro je pretrpio povredu prošlog vikenda u gostujućoj pobjedi protiv Espanyola rezultatom 2:0. Iako se činilo da se radi o lakšoj povredi, naknadno je ustanovljeno da je riječ o lomu fibule, pa će morati pauzirati najmanje tri sedmice.

Slična je situacija i sa Marcelom koji se povrijedio butni mišić u srijedu u remiju 1:1 na “Santiagu Bernabeu“ protiv Villarreala. Njemu se predviđa pauza od dvije do tri sedmice.

“Uvijek sam bio zabrinut kada se povrijedi igrač. Posebno sam zabrinut kada je riječ o fudbalerima iz prvog tima, kao što su Casemiro i Marcelo. Međutim, tu ne možemo ništa učiniti. Nadam se da njihove povrede nisu toliko ozbiljne kao što izgleda, te da će vratiti prije nego što očekujemo. Imamo na raspolaganju veliku ekipu za promjene u sastavu, pa ćemo to i učiniti. Javnost vjerovatno ne vidi prave zamjene za njih, ali ja vidim. Znam ko će igrati, a ostali će vidjeti pred početak utakmice sa Las Palmasom“, rekao je Zidane.

Real Madrid je lider španske La Lige nakon pet odigranih kola. Sakupio je 13 bodova, dva više od Seville i tri od Barcelone. U šestom kolu u subotu “kraljevi“ će gostovati na Gran Canariji kod Las Palmasa, a susret će početi u 20.45 sati.