Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

španija

Zidane: Zna se zašto Gareth Bale mora ići iz Reala

zidane bale

Tridesetogodišnji Velšanin stigao je u Real Madrid iz Tottenhama 2013. godine i postavio tadašnji rekord za visinu transfera sa 100 miliona eura

Trener Real Madrida Zinedine Zidane izjavio je u ponedjeljak u Washingtonu da nema ništa protiv Garetha Balea te da mu nije želja riješiti se Velšanina, već je klub taj koji ga želi prodati.

Podsjetimo, Real Madrid je u subotu poražen od Bayerna s 1:3 u subotnjoj pripremnoj utakmici odigranoj u sklopu International Champions Cupa, a Bale nije učestvovao u tom porazu, što je Zidane nakon dvoboja objasnio time da “klub radi na njegovom odlasku”.

U međuvremenu se javio Baleov menadžer i Zidana nazvao “sramotnim”. Francuz se branio uoči dvoboja s Arsenalom, a jedan od argumenata je bio i jezična barijera.

“Ponekad je moj španski vrlo sumnjiv”, izjavio je Zidane, te dodao kako nikada ni prema kome nije izrazio nepoštovanje, a pogotovo ne prema igračima.

“Igrači su najvažniji i ja ću uvijek biti uz igrače.”

Zidane je potom otkrio da nema ništa protiv Balea.

“Rekao sam da ga klub želi prodati. I ono što je najvažnije, Gareth nije igrao, jer to nije želio. On je Realov igrač”, zaključio je Zidane.

Tridesetogodišnji Velšanin stigao je u Real Madrid iz Tottenhama 2013. godine i postavio tadašnji rekord za visinu transfera sa 100 miliona eura. Bale je s Realom osvojio četiri naslova pobjednika Lige prvaka.


Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete 20% bonusa.