Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bh telecom premijer liga

Nakon ostavke Sedloskog Široki našao privremeno rješenje za klupu

zeljo siroki sedloski

Uprava kluba sa ”Pecare” istakla je da će Ćorić biti prelazno rješenje do izbora novog šefa stručnog štaba u narednim danima

Denis Ćorić bit će vršilac dužnosti trenera Nogometnog kluba Široki Brijeg u utakmici drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine narednog vikenda protiv Slobode u Tuzli, javlja Anadolu Agency (AA).

Uprava kluba sa ”Pecare” istakla je da će Ćorić biti prelazno rješenje do izbora novog šefa stručnog štaba u narednim danima, nakon što je sinoć ostavku podnio makedonski stručnjak Goce Sedloski.

Sedloski je odstupio sa klupe Širokog Brijega poslije lošeg otvaranja sezone, odnosno ispadanja u prvom kolu kvalifikacija UEFA Evrope lige od Kairata (dva poraza 1:2), te nakon što je izgubio juče i u prvom kolu Premijer lige BiH na domaćem terenu u duelu sa Čelikom, rezultatom 0:1.

”Ovaj klub ima odlične mlade igrače i pojedince s kojima ima itekako lijepu budućnost. Nadam se da će moj nasljednik ostvariti još veće uspjehe i rezultate. Odlučio sam napustiti ovu poziciju nakon utakmice s Kairatom, no za tri dana počinjalo je prvenstvo i nije bilo korektno prema klubu i situaciji. Sada klub ima vremena pronaći mog nasljednika. Najvjerojatnije ću napraviti pauzu od trenerskog posla i posvetiti se drugoj ulozi u nogometu. Stekao sam puno prijatelja ovdje i htio bih se još jednom svima zahvaliti za prelijepu godinu koja će ostati zauvijek u mome sjećanju”, istakao je Sedloski.