Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zlatan i United se dogovorili, Bayern umalo pokvario “deal”

raiola ibrahimovic

Liječnički pregled još samo dijeli Zlatana Ibrahimovića od potpisa jednogodišnjeg ugovora za Manchester United, nakon što su dogovoreni svi detalji između igrača i kluba, objavio je Ibrin agent Mino Raiola nakon završenih pregovora s Edom Woodwardom, izvršnim predsjednikom novog kluba njegovog štićenika.

Ibrahimović će pregled obaviti kada završi nastup sa Švedskom na EURO-u, gdje je upravo protiv Irske upisao 114 nastup za reprezentaciju, a do isteka njegovog ugovora s PSG-om ostala su još samo dvije sedmice, nakon čega u Manchester dolazi kao slobodan igrač.

Iako medicinski pregledi od formalnosti znaju postati razlog propasti transfera, u Ibrahimovićevom slučaju ne očekuje se takav rasplet, jer bez obzira na to što je ušao u veteranske godine (34), Zlatan je u odličnom fizičkom stanju.

Ali, njegov transfer u United postao je barem nakratko upitan jer je Bayern uletio s ponudom u zadnji tren, ali su Raiola i Ibrahimović odgovorili kako će se umjesto s Ancelottijem, jedan od najatraktivnijih igrača svijeta opet spojiti sa svojim drugim bivšim trenerom, Mourinhom.