Fudbal

Zlatan i United se dogovorili, Bayern umalo pokvario “deal”

15/06/2016

Liječnički pregled još samo dijeli Zlatana Ibrahimovića od potpisa jednogodišnjeg ugovora za Manchester United, nakon što su dogovoreni svi detalji između igrača i kluba, objavio je Ibrin agent Mino Raiola nakon završenih pregovora s Edom Woodwardom, izvršnim predsjednikom novog kluba njegovog štićenika.

Ibrahimović će pregled obaviti kada završi nastup sa Švedskom na EURO-u, gdje je upravo protiv Irske upisao 114 nastup za reprezentaciju, a do isteka njegovog ugovora s PSG-om ostala su još samo dvije sedmice, nakon čega u Manchester dolazi kao slobodan igrač.

Iako medicinski pregledi od formalnosti znaju postati razlog propasti transfera, u Ibrahimovićevom slučaju ne očekuje se takav rasplet, jer bez obzira na to što je ušao u veteranske godine (34), Zlatan je u odličnom fizičkom stanju.

Ali, njegov transfer u United postao je barem nakratko upitan jer je Bayern uletio s ponudom u zadnji tren, ali su Raiola i Ibrahimović odgovorili kako će se umjesto s Ancelottijem, jedan od najatraktivnijih igrača svijeta opet spojiti sa svojim drugim bivšim trenerom, Mourinhom.

Komentari