Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Švedski napadač

Zlatan Ibrahimović otkrio zašto se vratio u Milan

AC Milan v AC Siena – Serie A

Povratak Ibrahimovića potvrdio je u petak i milanski klub, navodeći da je napadač poptisao ugovor do kraja tekuće sezone, uz mogućnost produženja za još jednu godinu

Švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović zvanično se vratio u Milan, a u prvoj izjavi za klupsku stranicu istakao je da se vratio u klub koji izuzetno poštoje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Povratak Ibrahimovića potvrdio je u petak i milanski klub, navodeći da je napadač poptisao ugovor do kraja tekuće sezone, uz mogućnost produženja za još jednu godinu.

U izjavi za stranicu kluba, Ibrahimović je kazao da se vraća u klub koji izuzetno poštuje i u grad Milano koji voli.

“Boriću se zajedno sa svojim saigračima kako bismo promijenili tok u ovoj sezoni. Učiniću sve da se to dogodi”, rekao je Ibrahimović.

Milan je objavio da će se Šveđanin ljekarski pregled obaviti 2. januara, a onda će se pridružiti saigračima na treningu.

Ibrahimović, kojem je 38 godina, tokom karijere je igrao za Malmo FF, Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United i LA Galaxy i za te klubove je u 788 nastupa postigao 473 gola. Za reprezentaciju Švedske odigrao je 116 utakmica i postigao 62 gola.


Milan se trenutno nalazi na 11. mjestu Serie A s 21 bodom i isto toliko manje od prvoplasiranog gradskog rivala Intera.