Milan

Zlatan Ibrahimović povrijedio mišić lista

ibra milan

Italijanski mediji objavili su jučer da je Ibrahimović uz bolnu grimasu na licu napustio Milanello nakon što se povrijedio tokom treninga

Italijanski klub Milan objavio je u utorak da je švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović na jučerašnjem treningu povrijedio mišić lista, te da je Ahilova tetiva potpuno netaknuta, prenosi Anadolu Agency (AA).

U objavi crveno-crnih navodi se kako 38-godišnji napadač nije pretrpio povredu Ahilove tetive, kako su objavili neki mediji.

“Tokom treninga Zlatan Ibrahimović je oštetio mišić desnog lista. Ahilova tetiva savršeno je jaka. Igrač će proći provjeru nakon 10 dana”, saopćeno je iz kluba.

Italijanski mediji objavili su jučer da je Ibrahimović uz bolnu grimasu na licu napustio Milanello nakon što se povrijedio tokom treninga.

Ibrahimović se vratio Milan u decembru prošle godine, potpisavši ugovor na šest mjeseci uz mogućnost produženja na još godinu dana. Za vrijeme vanrednog stanja u Italiji, uvedenog zbog pandemije koronavirusa, Ibrahimović je boravio u Švedskoj gdje je trenirao s Hammarbyjem, čiji je djelimični vlasnik. Švedski napadač je ove sezone odigrao deset takmičarskih utakmica za Milan i postigao četiri gola.