Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zlatan se vratio: Pogledajte kako se Malmo spremio za veliki dan

ibrahimovic

Zlatan Ibrahimović, najveća ikona švedskog nogometa, večeras se vraća na stadion gdje je započeo profesionalnu karijeru.

U petom kolu Lige prvaka Malmö dočekuje PSG. Povodom te utamice grad se nekoliko dana pripremao za povratak čovjeka koji ga je najviše proslavio, barem među ljubiteljima nogometa.

Povodom toga preuređeno je igralište na kojem je Ibrahimović kao dijete počeo igrati nogomet. Također, najveći neboder u centru grada u utorak navečer dobio je novi ukras – veliko slovo Z. Dan kasnije u gradu se pojavio i on.

“Malmö, stigao sam. Jeste li spremni. Vidimo se navečer”, napisao je na Twitteru.

Francuski Le Figaro objavio je da je Ibrahimović potrošio 28 hiljada eura na veliki ekran koji bi trebao krasiti centar grada kako bi stanovnici mogli svjedočiti njegovim majstorijama tokom utakmice.

Nadalje, hotel u kojem su odsjeli nogometaši PSG-a ima i jedan apartman koji se zove po Zlatanu, ali se ne zna je li on sinoć u njemu spavao.

Ibrahimović je, podsjetimo, igrao u mlađim uzrastima Malmöa do 1999. kada je debitovao za prvi tim. U njoj je igrao dvije godine, a onda je 2001. prešao u Ajax.